Habemus brad de Crăciun!!

Bon. Sar peste circoteca națională… scandaluri, proteste la Timişoara, etc. pentru bîlciul în plină desfăşurare la un nivel mai puțin național, să zicem.

Primesc eu zilele trecute pe mail un mesaj postat pe un anume grup (ah da, al facultății) de la un personaj monden în viața universitara actuală… “habemus brad de Crăciun”. Oaaaaaaaaa…. Say what? Deci AVEM BRAD!!!! O DOAMNE!!!!

Bun acelaşi personaj, acum cîteva zile strîngea semnături prin toată facultatea. Eu inițial cînd am văzut acțiunea inițiată de cele două (căci erau două) fete am zis “fuck!!! Cine ştie ce-o fi, cine ştie ce-or cere la unison studenții Facultății de Litere”. Da băi, era un brad de Crăciun.

Deci hai să vedem… în mesaj mai scria şi că (o uau vă rog să vă ancorați bine în canapele, scaune, perne sau ce mai aveți, că leşinul s-ar putea lăsa cu leziuni grave!) decanul a fost impresionat (nu, nu vreau să cred că pînă la lacrimi) încît a zis că ne va face rost de o sponsorizare. Deci conducerea facultății nu îşi permite din fondurile pe care le are (şi la care dacă mă gîndesc mă ia durerea de cap, că anu’ ăsta sînt cred că peste 400 de studenți admişi la prestigioasa UNIBUC Fac. De Litere) să cumpere un amărît de pom studenților-copii care sîngerează în lipsa simbolului sărbătorilor.

În plus, absolut impresionant pentru oricine (deci nu numai pentru domnul decan, rețineți vă rog!!!) este faptul că este pentru prima dată cînd vom avea brad în holul Facultății de Litere.

So, alte generații care s-au perindat prin instituția asta măreață au scris literatură, au scos volume, au făcut cenacluri, au scos reviste, au dărîmat mai mult sau mai puțin nişte simboluri şi au construit altele. Noi, fraților, “habemus brad de Crăciun”!!!!!!

Sînt curioasă cînd o să obțină domnul decan o sponsorizare şi pentru instalația termică, că înghețăm cu gecile pe noi în nenorocitele de amfiteatre înainte să vină gerul. Asta şi poate şi o sponsorizare din care să mai construiască nişte săli (probabil zburătoare aşa cum avea să fie autostrada cu pricina) ca să nu mai orbecăim prin facultatea de Matematică ori de cîte ori nu avem unde să ne ținem cursurile. Ah dar poate că domnul decan ar putea totuşi să ne facă rost şi de o sponsorizare prin care să nu mai stăm ca boii cîte 10 ore fără pauză la cursuri. Hmmm… sau tre’ să strîngem semnături şi pentru asta?

Dar noi, ca nişte copii buni ce sîntem, acum că “habemus brad de Crăciun” locul cu pricina s-a transformat într-unul mai cald şi mai primitor. Şi cum încă mai credem în Moş Crăciun, încă o iarnă de degete vinete în clădirea facultații nu mai înseamnă absolut nimic….

4 gânduri despre &8222;Habemus brad de Crăciun!!&8221;

  1. mhm, ai dreptate. da’ n-o fac de prea mult bine.
    citeodata ma si cert. cu oamenii. mai ales cu aia care nu-si fac treaba. si care-s multi-multi-multi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s