Useless

Încerc să-mi dau seama unde și când s-a prăbușit lamentabil feminismul. Care a fost, în definitiv, punctul culminant, când s-a dezarticulat totul. Dacă el este marcat istoric prin ceva anume. Dacă fie și în conștiința colectivă, cineva și-a dat seama și a putut să spună fără nici un fel de dubii : aici. Aici s-a produs scrndarea, aici feminismul nu s-a impus ca model.
Consecințele sunt, în speță, uriașe. Drepturile obținute de valurile de proteste s-au adăugat pur și simplu condiției de facto a femeii. Partea cu lepădarea de modelul arhetipal nu a mai funcționat. Să ne înțelegem: realitatea demonstrează că amândouă modelele coexistă: tot femeia este cea care întreține căminul, cea care este datoare să pună la punct nevoile primare ale existenței ( prepararea hranei și celelalte treburi cotidiene – călcat, spălat, curățat). Tot ea își pune la dispoziție corpul pentru procreere (nici fizic nu am evoluat în niciun fel), și tot ea a câștigat, culmea culmilor, dreptul de a contribui financiar cel puțin în egală măsură la fondul familial.
Pe de-o parte, această rețetă simplă a alienării totale ar fi trebuit studiată în amănunt, ca fenomen social. Totuși, foarte puține lucruri despre. Se constată vag, se acceptă și se trece mai departe. Apele nu se separă de nicio parte.
Pe de altă parte, avem prima generație de bărbați educați de aceste mame scindate: asexuați, diafani, cvasi-inexistenți. Ei nu sunt capabili să impună un model (pater familias- care familie? erou civilizator, etc.). Nu se mai dedică studiului aprofundat a niciunei discipline: nu mai avem progres în artă, nici în știință, etc. Sunt dezorientați, comozi, mulțumiți cu această situație de vid.
Să ne fie de bine, ne-am autosabotat. Dacă, numai dacă feminismul ar fi putut să se impună ca model real, dincolo de bla-bla-urile ideologice…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s