Cine suntem

Suntem suma obiectelor, a culorilor și a mirosurilor cu care am crescut. Suntem adierile din copilărie, anotimpurile care aveau ceva specific. Suntem verile care însemnau ceva, vacanțe, călduri tropicale, seri răcoroase, nopți pline de stele deasupra blocurilor din fața Institutului. Suntem prăjiturile cu gem de prune și baclvalele, și tocănițele de cartofi din fiecare farfurie de după-amiază. Suntem jeleuri la găletușă și gume Minti. Suntem Eti Pufi moi cu fulgi de cocos.

Suntem primele noastre telefoane mobile și suntem primele mesaje trimise. Suntem conversațiile de la unsprezece noaptea, de după cutremur. Suntem caitele cu șiruri și integrale. Suntem frica de bac, suntem fustele și blugii și gecile pe care le-am purtat. Suntem prima țigară fumată în parc la primărie, în clasa a noua. Suntem trenurile cu care am umblat, gările mici, ghiozdanele burdușite. Suntem proprii noștri bocanci plini de nisip.

Suntem lacrimile noastre la sfârșitul Titanicului, suntem primul nostru dans la discotecă, suntem primele noastre dedicații la microfon și primele întâlniri. Suntem plimbările din Tăbăcăriei. Suntem majoratele noastre, suntem melodiile noastre, suntem cadourile primite. Suntem plânsul și râsul și tristețea. Suntem frica și versurile. Suntem nesiguranța. Suntem toate cărțile citite. Suntem cărțile visate. Suntem visele noastre din fiecare noapte, grotești, absurde, superbe.

Suntem planurile noastre, suntem eșecurile noastre, suntem casetofoanele cu leduri. Suntem prietenii noștri. Suntem vecinii noștri. Suntem cățeii din fața blocului, suntem pisicii aruncați într-o cutie de carton. Suntem drumurile la bunici. Suntem piciorușele firave ieșind de sub cloșcă. Suntem purcelușii pătați. Suntem strugurii și păianjenii. Suntem leagănele.

Suntem eclipsele de soare și de lună. Suntem cinematografele și delfinariile. Suntem planetariile, suntem gogoșile cu gem.

Suntem totul, totul…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s